10 Ocak 2013 Perşembe

İlginç tasarım saatler


Prasanna Gadkari'nin tasarım saatleri


Eksik Tuşlar (Missing Keys) tasarım saat


Eksik Tuşlar tasarım saat             Tasarımcı : Prasanna Gadkari
Resim 1- Eksik Tuşlar (Missing Key) tasarım saati
Tasarımcı : Prasanna Gadkari

Eski bir klavyenin tuşlarından oluşan eşkenar dörtgen şekilli saatlerde saat 9 hizasına gelen tuş uyku modunu göstermektedir. İlginç ve çevreci düşünceye iyi bir örnek olan saate tasarımcısı Prasanna Gadkari Eksik Tuşlar (Missing Keys) ismini vermiş.


Büyüteç (The Lobes) tasarım saat 


Büyüteç tasarım saat             Tasarımcı : Prasanna Gadkari
Resim 2 - Büyüteç (Loupe) tasarım saat
Tasarımcı : Prasanna Gadkari

Mücevher dükkanlarında kullanılan büyüteçten esinlenen Prasanna Gadkari Büyüteç (Loupe) adını verdiği bu saati tasarlamış. Büyüteç saatde 2 bombeli daire ve dairelerin bir köşelerinde çıkıntılı bölüm bulunmaktadır. Çıkıntılı bölümler saatin akrep ve yelkovan kısmını oluşturmaktadır. Bu 2 dairenin dönüş hızları farklıdır ve biri saati diğeri dakikayı göstermektedir.


Spiraller (The Spirals) tasarım saat  .


Spiraller tasarım saat             Tasarımcı : Prasanna Gadkari
Resim 3 - Spiraller (The Spirals) tasarım saat 
Tasarımcı : Prasanna Gadkari

Arşimed'in kullandığı spirallerden esinlenerek Prasanna Gadkari tarafından tasarlanan Spiraller (The Spirals) saatlerinde 2 daire ve dairelerin bir köşelerinde çıkıntılı uzantılı bölüm bulunmaktadır. Çıkıntılı uzantılı bölümler saatin akrep ve yelkovan kısmını oluşturmaktadır. Bu 2 dairenin dönüş hızları farklıdır ve biri saati diğeri dakikayı göstermektedir.


Büyük Eller (Big Hands) tasarım saat 


Büyük Eller tasarım saat             Tasarımcı : Prasanna Gadkari
Resim 4 - Büyük Eller (Big Hands) tasarım saat
Tasarımcı : Prasanna Gadkari

Tasarımcı Prasanna Gadkari'nin tasarladığı saatlerden biri olan Büyük Eller (Big Hands) altın rengi büyük kollara sahiptir. İginç Büyük Eller (Big Hands) tasarım saatlerinde evinizin duvarı saat kadranı olarak kullanılmaktadır. Yalnızca akrep ve yelkovanı olan saatin rakamlarıda yoktur. Zarif çizgilere sahip bu ilginç saatler her stildeki dekorasyonda tamamlayıcı bir eleman olarak kullanılabilir.



Üst ve Alt (Under and Over) tasarım saat


Üst ve Alt tasarım saat             Tasarımcı : Prasanna Gadkari
Resim 5 - Üst ve Alt (Under and Over) tasarım saat
Tasarımcı : Prasanna Gadkari

Pusuladan esinlenerek Prasanna Gadkari tarafından tasarlanan Üst ve Alt (Under and Over) tasarım saatlerinde üst kısımda ucunda oku olan bir daire altında saatin kadranı olan üzerinde rakamların yerine kullanılan işaretlerin bulunduğu ikinci bir daire ve en alttada hareketli çentikli kısım bulumaktadır. İlginç Üst ve Alt (Under and Over) tasarım saatlerindeki oklu üst daire ve en alttada çentikli kısım akrep ve yelkovanı oluşturmaktadır.


Seviye (The Level) tasarım saat


Seviye  tasarım saat             Tasarımcı : Prasanna Gadkari
Resim 6 - Seviye (The Level) tasarım saat
Tasarımcı : Prasanna Gadkari

Seviye  tasarım saat             Tasarımcı : Prasanna Gadkari
Resim 7 - Seviye (The Level) tasarım saat
Tasarımcı : Prasanna Gadkari

Su terazisinden esinlenerek tasarlanan bu saatte yalnızca saat gösterilmektedir. Su terazisindeki gibi hava kabarcığı gün içinde yer değiştirerek zamanı göstermektedir. Tasarımcı Prasanna Gadkari tarafından tasarlanan saat kadranının ortasında yer alan çizelgeli bölümde rakamlar bulunmaktadır. İlginç tasarımlı bu saate tasarımcısı Prasanna Gadkari Seviye (The Level) ismini vermiştir.


Delik (Hole) tasarım saat


Delik tasarım saat             Tasarımcı : Prasanna Gadkari
Resim 8 - Delik (Hole) tasarım saat
Tasarımcı : Prasanna Gadkari

Tasarımcı Prasanna Gadkari tarafından tasarlanan kare şeklindeki saat kadranının bir köşesinde yine küçük bir kare şeklinde delik bulunan ilginç tasarımlı saatlere Delik (Hole) adı verilmiş. Delik saatlerinde rakamlar bulunmadığı için delik kısmı istediğiniz yönde kullanabilmeniz mümkün.



Basit Ovaller (Simple Ovals) tasarım saat


Basit Ovaller tasarım saat             Tasarımcı : Prasanna Gadkari
Resim 9 - Basit Ovaller (Simple Ovals) tasarım saat
Tasarımcı : Prasanna Gadkari

Tasarımını Prasanna Gadkari'nin yaptığı Basit Ovaller (Simple Ovals) adını verdiği tasarım saat oldukça şık ve ilginçtir. Basit Ovaller saatlerinde akrep, yelkovan ve saniye kolları üç farklı renk ve büyüklükteki oval yapraklardan yapılmıştır. Modern ve eğlenceli saat cıvıl cıvıl renkleri ve başarılı tasarımı ile dikkat çekmektedir.Tasarımcı Prasanna Gadkari bu sati dans pistindeki ışıklardan esinlenerek tasarlamıştır.


Zamanın Vuruşları (Strokes Of Time) tasarım saat


Zamanın Vuruşları tasarım saat             Tasarımcı : Prasanna Gadkari
Resim 10 - Zamanın Vuruşları (Strokes Of Time) tasarım saat
Tasarımcı : Prasanna Gadkari

Tasarımını Prasanna Gadkari'nin yaptığı Zamanın Vuruşları (Strokes Of Time) adını verdiği saatler Japon kaligrafi santından etkilenerek hazırlanmış. Farklı fırça tekniklerine hayran olan tasarımcı bunu bir saatde kullanmış. Elle yapıldığı için her saat tektir.


Parıltı (The Glow) tasarım saat


Parıltı tasarım saat             Tasarımcı : Prasanna Gadkari
Resim 11 - Parıltı (The Glow) tasarım saat
Tasarımcı : Prasanna Gadkari

Tasarımcı Prasanna Gadkari tarafından tasarlanan akrilik yuvarlak beyaz bir ekranın altındaki LED ışıklarının bulunduğu saate Parıltı (The Glow) ismi verilmiş. Tasarımcı hayalet ışıklardan esinlenerek Parıltı (The Glow) saati hazırlamış.


Yanlış Eller (Wrong Hands) tasarım saat


Yanlış Eller tasarım saat             Tasarımcı : Prasanna Gadkari
Resim 12 - Yanlış Eller (Wrong Hands) tasarım saat
Tasarımcı : Prasanna Gadkari

Tasarımcı Prasanna Gadkari tarafından tasarlanan Yanlış Eller (Wrong Hands) isimli duvar saatleri daire şeklinde kadran ve etrafında rakamlar yerine kullnılan halkadan oluşmuştur. Daire şeklinde tasarlanan duvar saatlerinde akrep ve yelkovan tam merkezde değildir fakat doğru saati göstermektedirler. İlginç Yanlış Eller sıradışı saat tasarımlarından biridir.


Zamandan Bir Isırık (A Bite Of  Time) tasarım saat


Zamandan Bir Isırık tasarım saat             Tasarımcı : Prasanna Gadkari
Resim 13 - Zamandan Bir Isırık (A Bite Of Time) tasarım saat
Tasarımcı : Prasanna Gadkari

Tasarımcı Prasanna Gadkari'nin hazırladığı Zamandan Bir Isırık (A Bite Of Time) saatleri ısırık şeklinde koparılmış saat kadranından oluşmaktadır. Renk alternatifi çok olduğu için hemen her tür dekorasyona uygun olanını bulmak mümkündür.



Bak, Elleri Yok! (Look, No Hands!) tasarım saat


Bak, Elleri Yok! tasarım saat             Tasarımcı : Prasanna Gadkari
Resim 14 - Bak, Elleri Yok! (Look, No Hands!) tasarım saat
Tasarımcı : Prasanna Gadkari

Prasanna Gadkari'nin tasarladığı ilginç Bak, Elleri Yok! (Look, No Hands!) saatleri basit ve yalındır. Bak, Elleri Yok! (Look, No Hands!) saatlerinde üç adet çentikli daire bulunmaktadır.İlginç saatlerdeki dairelerin çentikleri akrep, yelkovan ve saniye kolları yerine kullanılmıştır.


Hileli (Time Funk) tasarım saat


Hileli tasarım saat             Tasarımcı : Prasanna Gadkari
Resim 15 - Hileli (Time Funk) tasarım saat
Tasarımcı : Prasanna Gadkari

Tasarımcı Prasanna Gadkari tarafından tasarlanan ilginç Hileli (Time Funk) saatleri üzerlerinde tek bir çizgi bulunan ortada bir daire ve etrafındaki halkadan oluşmaktadır. Hileli saatlerindeki çizgiler akrep ve yelkovan olarak işlev görmektedir.

Resim 1'den 15'e kadar bakınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder