24 Ağustos 2012 Cuma

İiginç tasarım Masalar


Balerin masa


Balerin masa
Tasarımcı : Anna Necklesa
Resim 1 Balerin masa


 
Balerin masa
Resim 2 Giseelle
Resim 1, 2  
 Tasarımcı Anna Necklesa tarafından dizaynı yapılan masaya  giselle adı verilmiş. Giselle balesinden esinlenerek yapılmış bu masanın alt kısımlarındaki gözler depolama alanı olarak kullanılabilir, bu kusımlar giselle'nin eteğinin kıvrımlarını andırıyor.  Farklı bir bakış açısı ve sıradışı bir masa tasarımı.

Kutucukları olan masa


Resim 1Kutularıolan masa
Tasarım :  Michele Marin

Resim 2 Kutucukları olan masa
Tasarımcı : Michele Marin
Resim 1 ve 2
Masanın üzerinde halka şekilleri görüyorsunuz. Bunlar açılabilen kutular. Bu alanlara uygun yapılmış saksılar, vazolar, kutular, tabaklar, vs... aparatlar var, isterseniz bunları  masanın üzerindeki kapakları çıkarıp,  takabiliyorsunuz. İsterseniz kutuyu koyduktan sonra bu kapakları kapatıp düz hale getirebiliyorsunuz. Yani masayı hem depolama alanı hem de masa olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca yan tarafında çalışılmış olan U şeklindeki bölüme, kitap, dergi vs.... koyabilirsiniz.


Masanın altında birşey arayan insanlar


Birşey arayan insanlar
Resim1 -Birşey arayan insanlar
Tasrımcı : Gonçalo Campos

Birşey arayan insanlar
Resim 2-  Birşey arayan insanlar
Resim 1 ve 2


Bu ilginç masanın ayak kısımları birşey arayan insanlar, çeşitli objeler, hayvanlardan oluşmuş. İlginç bir görüntü ortaya çıkmış. Bence sıradışı bir bakış açısı. Odanıza farklı bir hava katacağı kesin. Diğer taraftan masanın rengi de çok iddialı. Salon, mutfak veya ofisinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz türden bir tasarım.

Portatif masa


Tasarımcı :  DING 3000



Tasarımcı :  DING 3000

Tasarımcı :  DING 3000
 Portatif masa
3 basit tahtadan masa nasıl yapılabileceğini gösteren tasarım. İşte tasarımcının hayata farklı bakış açısı ne kadar basit maddelerden bir eşya oluşturulabilceğinin güzel bir örneği.

Pano Masa


Pano Masa


Pano masa
Tasarımcı : Sergio Nava

Tasarımcı Sergio Nava'nın tasarladığı masa kullanılmadığı zaman dik hale getirilip pano olarak kullanılıyor. Farklı bir bakış açısı, küçük evler için uygun bir seçim olabilir.

 Halkalı masa

Halkalı masa
Tasarımcı : Enzo Carbone
 Halkalı masa

Modern, sıradışı tasarım masa bahçe için dizayn edilmiş. Güneş ışığı vurduğunda  altında oluşan gölgeler ortamda hoş bir görüntü oluşturuyor.

Açılabilir Masa

 

İçiçe iki masa




 Tasarımcı   Elda Bellone tasarımında  iki masayı üst üste koyarak tek masa haline getirmiş. Gerektiğinde 2. masa diğerinin yanına eklenerek büyük bir masa oluşturuluyor. Bahçe. balkon ve mutfakda kullanılabilecek olan bu ilginç dekoratif masalar çok misafiri olan küçük evler için çok kullanışlı.
                                                                                                                                                                                                     

Renkli akrilik masa



Renkli masa
Renkli akrilik masa
Tasarımcı : Jose Marton

Renkli akrilikden çalışılmış masa renklerin cümbüşü şeklinde. Evinizin dekorasyonunda kullandığınız çoğu renge uyum sağlayacak şekilde. Akriliik ışıkla farklı renk yansımaları yaratacaktır. Farklı renkleri birarada ustalıkla kullanan tasarımcı sıradışı bir dizayna imza atmış. Tasarımcı bu kolleksiyona Hybrid adını vermiş. Aynı malzemeyle hemen her tür ürün ayaklı lambalar, sehpalar da çalışmış.


Ağaç kütüklerinden masa


Resim 1- Kütük masanın üst yakından görünümü
Tasarımcı : Aaron Saxton

Resim 2-  Ağaç kütükleri masası
Tasarımcı : Aaron Saxton

Masanın yapılışı
Resim 3-  Masanın yapılışı
Tasarımcı : Aaron Saxton

Resim 4 - Masanın üstten görünümü
Tasarımcı : Aaron Saxton
Resim 1, 2, 3 ve 4
Aaron Saxton kütüklerle reçinenin birleşimiyle oluşturduğu masa dizaynı gerçekten çok güzel. Yapımını da bize gösteren sanatçı önce kütükleri eşit yükseklikte irili ufaklı çaptaki parçalara ayırıyor. Daha sonra bunları yapıştırıcı ile istediği dizaynda kontraplak bir zemin üzerinde dizip yapıştırıyor. Bundan sonra kurumaya bırakıyor. Kuruduktan sonra aralarını reçineyle dolduruyor. Masanın kenarlarından bir ucunu olduğu gibi bırakıp diğer bölümlerini kesiyor. Ağaç kütüklerindeki hareler, budaklar ve  reçine olağanüstü bir görüntü oluşturuyor. Masada tek olumsuz yan bacakları, bu doğal yapıya uygun formda bir başka tercih yapılabilirdi. Ağır olacağı için tahta ayaklar belki taşıyamayabilir, metal ama farklı bir dizayn, daha bütünleyici bir ayak kullanılabilirdi diye düşünüyorum.

Heykel kaideli masa



Heykel kaideli masa
Tasarımcı : Anna Struinskaya
Masa oval ve basit fakat ayak olarak kullanılan kısmına dikkat ettiğiniz zaman estetik olarak standartların dışında kıvrımları olduğunu fark ediyorsunuz. Üzerindeki tabla kısmıda beyaz eçilseydidaha zarif durabilirdi,  fakat bu haliyle de çok şık.


Üç ayaklı modern masa



Üç ayaklı masa
Tasarımcı : Massimo İmparato

Bu masada italyan tasarımcıdan. İtalyanlar gerçekten bu alanda iyiler. Düz hatlardan oluşan zarif ayaklar, ne kadar modern, yalın ve estetik. Gerçekten çok başarılı bir tasarım.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder