24 Ağustos 2012 Cuma

İlginç tasarım Elektrik Aksesuarları


 Joonhuyn Kim'den yassı ampül 


Yassı ampül
Tasarımcı : Joonhuyn Kim
Yassı ampül

Yassı ampül
Tasarımcı : Joonhuyn Kim
Yassı ampül

Yassı ampül
Tasarımcı :  Joonhuyn Kim
Yassı ampül

Tasarımcı Joonhuyn Kim'in hazırladığı bu ampül enteresan tasarımıyla avize, abajur ve apliklerin de  tasarımında farklılıklar yaratacaktır. Sıradışı, ilginç tasarımıyla yakında alışveriş marketlerinde yerini alacak bu tasarım led aydınlatma tarzında olsa daha da fazla alıcısı olacaktır.


Elektrik düğmesi


Elektrik düğmesi
Tasarımcı : John Caswell
Elektrik düğmesi

Tasarımcı John Caswell tarafından hazırlanan ilginç elektrik düğmesi takıldığında adam şeklinde görünüyor. Çocuk ve  genç odası için bence çok uygun. İlginç ürünü hazırlayan tasarımcı bir elektrik  düğmesini ne kadar sempatik  hale getirmiş. Bu ürünü yukarıda verdiğim sitede satıyor. Fiyatı    10 £. Tasarımelektrik düğmesi  için pekde fazla değil.

Üçlü priz



Üçlü priz
Tasarımcı :  Art Lebedev Studio
Üçlü priz
                                                                                                           
Üçlü priz diye adlandırdım ama bu dörtlü priz, üstelikde kablosu yok, direkt duvara monte edilmiş. Çok kullanışlı ilginç tasarımın alıcısı çok olacaktır. Direkt duvara monte edilmiş olduğundan hem dağınık görünümü ortadan kaldırmış hemde işniz bittiğinde kaldırma zahmeti yok.

Pencere prizi



Pencere prizi
Tasarımcılar : Jun-se Kim, Yu-jin Cho & Yu-jin Lee,
Güneş enerjili pencere prizi
                                                                                          
Jun-se Kim, Yu-jin Cho & Yu-jin Lee  tasarından tasarımı yapılan bu ilginç pencere prizleri güneş enerjisini kullanmanıza olanak tanıyor.  Evinizde güneş gören odalarınızın pencerelerini bu tarzda yaparsanız elektrikten epeyce tasarruf edersiniz. Bize güneş enerjili pencere prizlerini sunan tasarımcıların ellerine sağlık.  Oldukça kullanışlı sıradışı tasarımın yakın gelecekte yaygın hale geleceğini düşünüyorum .


Fiş prizler


Fiş priz
Tasarımcı :Jing Zheng
Fiş prizler

Tek bir priziniz var ama bir sürü elektrikli aleti birden kullanmak istiyorsunuz. Tasarımcının bu noktada üretmişolduğu fişler aynı anda priz işlevini de görüyor. Fişleri üst üste takarak istediğiniz sayıda aleti kullanabilirsiniz. Priz yetmiyor problemi ortadan kalkıyor. Üçlü, dörtlü vs.....prizleri  kullanmak zorunda değilsiniz.

Kapatılabilen prizler




Çevrilebilen priz
Kapatılabilen priz

Çevrilebilen priz
Kapatılabilen priz

Çevrilebilen priz
Çevrilebilen priz
Tasarımcı : Osamu Kadono
Resim 1, 2 ve 3
Bazı elektrikli aletler tv, mikrodalga gibi kapattığınızda dahi küçük bir miktar elektrik çeker. Bu tip aletleri tamamen kapatmak için fişini çekmenize bu tasarımla gerek kalmayacak. Fiş prizin üzerindeyken, prizi döndürerek kapalı yada açık konuma getirebileceğiniz bu tasarım Osamu Kadono tarafından yapılmış.

Kablo toplayan priz



Resim 1-  Kablo toplayan priz
Tasarımcı : Karl Zahn

Resim 2-  Kablo toplayan priz
Tasarımcı : Karl  Zahn
Resim 1 ve 2
Evde kullandığınız bir cihazın kablosu uzun geldiğinde dolanır, çirkin bir görüntü oluşturur, kıvrıldığı için içindeki teller kopup problem çıkarabilir. Tasarımcı Karl Zahn bunu düşünerek prize kabloyu sarma bölümleri ilave etmiş. Bu tip bir prizle  kabloların hem düzenli durmasını hemde içindeki tellerin kopmasını önlemeyi sağlıyabilirsiniz.


Kablo belirleyici yüzükler



Resim 1-  Kablo belirleyici yüzük
Tasarımcı : Sun J Vang

Resim 2- Kablo belirleyici yüzük
Tasarımcı : Sun J Vang
Evde kullandığınız elektrikli aletler için mecburen çoklu prizler kullanmak zorunda kalıyoruz. Bir sürü kablo olunca bir süre sonra kablolar birbirine dolanıyor. Birini çekmek istdiğinizde hangi kablo olduğunu bulmak zaman alıyor. İkide bir kabloları düznlemek zorunda kalıyoruz. Hele işiniz aceleyse kabloyu bulmak işkence haline dönüyor. Tasarımcı Sun J.Vang kablolar için renkli yüzükler hazırlamış , ayrıca her yüzüğün üzerinde kullandığınız cihazı belirleyeceğiniz amblemler var. Böylece çekmek istediğiniz cihazın fişini kolaylıkla bulma imkanına sahip oluyorsunuz. Benzer amaçlı cihazlar birden fazla ise; aynı amblemli farklı renkli yüzükler takarak fişleri ayırt etmenizi de sağlamış oluyorsunuz.

Uçuça takılan prizler


Çoklu priz
Resim 1-  Uçuça eklenebilen prizler


Çoklu priz
Resim 2-  Uçuca eklenebilen prizler yazısı ekle

Çoklu priz stikerları
Resim 3-  Stikerlar
Tasarımcı : Soon Mo Kang
Resim 1, 2 ve 3

Kabloları ayırmak için bir başka düzenek de Soon Mo Kang'dan. Bu kez kablo değil priz üzerinden ayırım yapabiliyorsunuz. Fişer için çoklu prize gerek kalmıyor, 3'lü alıyorsunuz yetmiyor, 4'lüsü, 5'lisi vs....  derken kullanmadığınızda koca çoklu prizi saklayacak yer bulamıyorsunuz. Bunda ise istediğiniz sayıda prize tek tek alma imkanınınz var. Yetmezse arzu ettiğiniz sayıda prizi alıp ilave edebilirsiniz. Ayrıca prizlerin üzerine stikerlar yapıştırarak hangi cihaza ait olduğunu prizden ayırt edebilirsiniz. Kullanmayacağınız prizleri ayırıp kaldırabilirsiniz. Kabloları olmadığı için daha kolay saklama olanağı var. Bence yeni teknolojiler birçok cihazı kullanmak istemeniz, bu ihtiyaca cevap verecek çözümleri de beraberinde getiriyor. Bence başarılı bir tasarım.

Donut  Simit priz



Halka priz
Simit  priz
Tsarımcı :Ramei Keum
 Tasarımcı Ramei Keum uzatma kablolu çoklu simit prizi birçok açıdan olanak sağlıyor. Kablonun fazlasını sarabileceğiniz  bölümü simitin etrafında tasarlanmış. Ayrıca prizleri düz çoklu prize taktığınız zaman birbirlerine engel olabiliyorlar, takamayabiliyorsunuz. Yuvarlak yapıldığı için bu problem ortadan kaldırılmış. Kaldırmak istedinizde kablosunu yuvasına sararak kablonun dolaşmasını engelleyebilirsiniz. Kullanım kolaylığı açısından tercih nedeni olacaktır. Ayrıca şık tasarımı ile kullandığınız alandaki sevimsiz görüntüyü de ortadan kaldıracaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder