24 Ağustos 2012 Cuma

İlginç tasarım Cep Telefonları


AQUA  likit telefon


Resim 1- Aqua telefon

Resim 2-  Aqua telefon

Resim 3-  Aqua telefon
Tasarımcı  : Bon - Seop, Ku
Resim 1, 2 ve 3
Telefon suyla dolu gibi görünüyor ama değil, bu yalnızca bir yanılsama. Telefon sıvı tipteki bir pille çalışıyor. Transparan ekran teknolojisi kullanılmış. Genede çok ince , narin ve estetik açıdan hoş bir telefon. Telefon Samsung firması adına yapılmış.

Kieron Scott'un ADzero bambu telefonu


Bamboo smart phone ADZERO
ADzero bamboo telefon
Tasarımcı :Kieron Scott

ADzero Iphone telefonların yarısı kadar ağırlığa sahip, 4 yaşında  organik yetiştirilen bambudan yapılmış.  Kieron Scott boş zamanlarında  bu telefonu tasarlamış. Telefonun kamera kısmına halka şeklinde bir parça ilave edilmiş. Bu halka aydınlatma ışığı sağlayabilen flaş bölümü işlevi görüyor. Dokunmatik ekranlı , hafif ve doğal malzemeden üretilmiş ADzero yakında satışa sunulacak.

Jian Quian'ın kumaş telefonu


Yumuşak telefon
Resim 1- Yumuşak telefon



Yumuşak telefon
Resim 2 - Kumaş telefon

Yumuşak telefon
Tasarımcı : Jian Quian
Yumuşak teleon
Resim 1, 2 ve 3 


Yumuşak telefon doğal materyelden, elektronik selülozik yapı bilgilerinin ışığında yapılmış. Resim 1de görüldüü gibi telefonu el hareketleriyle yönetiyorsunuz, sıktığınız zaman kapanıyor. Kumaş liflerinin üzerindeki numaraları dokunmatik olarak çevirebiliyorsunuz. Klavye olarak da bu kumaş ekranı kullanıyorsunuz.  Teleonun kamera işlevi de var. Telefonu bluetooth kulaklığı ile elektomanyetik indüksiyon aracılığı ile sarj edebilirsiniz.

Şeffaf iphone

Saydam iphone
Tasarımcı : Robert Davis
Konsept iphone

Transaran teknolojinin uygulanması tüm elektronik aletlere yansıdı. Bu da şea bir ihone tasarımı. Tasrımcı Robert Davis bu teknolojiyi uygulayarak estetik olarak hoş bir görüntü veren ihone'u bizlere sunuyor.


Şeffaf cep telefonu


Şeffaf telefon  Tasarımcı : Alexey Chugunnikov
Tasarımcı : Alexey Chugunnikov
Şeffaf cep telefonu

Alexey Chugunnikov tarafından yeni teknoloji kullanılarak yapılan sıradışı buluşla ortaya gerçekten inanılması zor, ilginç ve zarif bir tasarım ortaya çıkmış. bu kadar şık şeffaf  telefona sahip olmayı kim istemezki ? 

Smartphone Kitapçık

Smartphone Kitabı

Smartphone Kitabı
Smartphone Kitabı
 Tasarımcı : Ilshat Garipov
 Smartphone kitapçık

Smartphone kitapçık nanoteknolojiyle üretilmiş, güneş enerjisi ile çalışan akerdiyon tarzında şekil verilmiş bir cihaz. Bir diğer özlliği ise disposable olması yani kullanıp atabilirsiniz. Pekçok amaç için kullanılabilir. 7 mm kalınlığındaki bu cihazın sayfalarını isterseniz bölerek arkadaşınızlada paylaşabiilrsiniz.  Artık geleceğin teknolojisi olan nanoteknoloji kullanılarak inanılmaz buluşlar yapılıyor. Teknoloji alanında o kadar hızlı bir ilerleme var ki bu ilerlemeyi takip etmek inanılmaz zor. Bu sıradışı buluş olan smartphone da bunlardan biri.


 Kambala Telefon

Kambala  telefon Tasarımcı : Ilshat Garipov Kambala Telefon  Tasarımcı : Ilshat Garipov


Kambala  telefon Tasarımcı : Ilshat Garipov
 Tasarımcı : Ilshat Garipov
  Kambala Telefon  

  Kambala Telefon  Tasarımcı : Ilshat Garipov



Nanoteknolojiyle üretilmiş ilginç tasarımlı telefon kulağınıza takılabiliyor, bir süre sonra cildinizin rengini aldığı için kulağınızda telefon olduğu belli olmuyor. Şekli , inceliği, renk değiştirebilmesi  ve  diğer özellikleri açısından eşsiz bir tasarım değil mi?


Ağaç telefon Maple phone



Ağaç telefon
Resim 1 - Ağaç telefon

Ağaç telefon
Resim 2-  Ağaç teleon

Ağaç telefon
Resim 3-  Ağaç telefon
Tasarımcılar : Hyun Jin Yoon ve Eun Hak Lee
Resim 1, 2 ve 3
Telefon ince bir tahta film tabakası ile kaplanmış. Dokunmatik özellikte, yumuşakça kaydırarak açabiliyorsunuz. Yaklaşık ebatları  10x5 cm civarında. Avuç içinde kolayca taşınabilecek dizaynda. Ayrıca doğal bir materyel kullanıldığı için çoğu kişinin tercih edeceği bir ürün.

Script cep telefonu


Resim1 Script telefon 

Resim 2 Script telefone

Resim 3 Script telefon
Tasarımcı : Aleksandr Mukamelov
Resim 1, 2 ve 3
Yeni teknolojileri kullanan bir telefonda aranan pek çok özellik var. Taşınabilir olması, intenet bağlantısı, belgelerinizi saklama, oyunlar vs.... gibi. Script telefonun tasarımcısı Alexandr Mukamelov. Telefonun iki adet ekranı var, ikiside dokunmatik özellikte. İç kısımdaki büyük ekranda video veya film izleyebiliyorsunuz, internette yapmak istediklerinizi yapabiliyorsunuz. Çıkar tuşuna bastığınız zaman içerideki büyük ekran açılıyor ve küçük bir bilgisayar  işlevi görüyor. Dış yüzey nanoteknolojik olarak hazırlanmış, güneş enerjisini emerek depoluyor. telefon bu nedenle şarj gerektirmiyor. Ekranda enerji durumunu gösteriyor, gerektiği zaman şarj için kablosuz bağlantı da kullanabiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder