24 Ağustos 2012 Cuma

İlginç tasarım Bahçe Malzemeleri


    Asılabilen vazolar


Asılabilen vazolar
Tasarımcısı bulunamadı
Asılabilen cam vazo


Asılabilen cam vazo
Tasarımcısı bulunamadı
Asılabilen cam vazo

     

 

 







Ev içinde veya bahçede asarak kullanılabilen benzer cam vazolar ve kuş yemlikleri. Tasarımcılar farklı ama düşünce aynı.

Asılabilen Kuş yemlik

Tasarımcılar :
Henrik Holbaek and Claus Jensen (Kopenhag, Danimarka)
Asılabilen Kuş yemlik
Eva solo için tasarımcılar Henrik Holbaek and Claus Jensen tarafından tasarlanan kuş yemliği birçok ödülün sahibi. 2007 yılında if design , gene 2007 yılında  good design ödülünü kazanmış. 2008 ve 2009 yılında designpreis ödülüne aday gösterilmiş. Şekil olarak da şık olan kuş yemliğinin kullanımı çok da kolay, herhangi bir ağacın dalına bağlamanız yeterli.

Kapanabilir kürek


Tasarımcı :  Bradley Wherry
Kapanabilir kürek

Tasarımcı :  Bradley Wherry
Kapanabilir kürek

Tasarımcı :  Bradley Wherry
Kapanabilir kürek

Tasarımcı Bradley Wherry'nin  içiçe geçebilen sapı, katlanıp kaldırılabilen küreği bahçeyle uğraşmayı sevenler için çok kullanışlı. Ayrıca sap bölümüde yumuşak materyelden yapılmış olduğu için ellerimizi acıtmayacaktır. 

Dokunmadan bahçe temizleme aleti



Bahçe temizleme  küreği
Resim 1 -  Dokunmadan bahçe temizleme aleti


Bahçe temizleme küreği
Resim 2-  Yaprak toplama küreği

Yaprak toplama kürek ucu
Resim 3-   Yaprak toplama kürek ucu
Resim 1, 2, 3

Üçgen şeklinde çerçevesi olan yaprak toplama aletine kullanılıp atılan çöp torbalarından bir tanesini  lastikle takıyorsunuz Bir tırmıkla kuru yaprakları bu büyük küreğin içine ittiğiniz zaman, eğilip kalkmak zorunda kalmıyorsunuz. Ayrıca ellerinizde kirlenmiyor veya ellerinize birşeyler batmıyor. Oldukça kullanışlı bir alet.


Resim yazısı ekle
Aynı amaçla kullanılan kuru yaprak toplama aleti. Yalnız toplama bölgesindeki torbası sabit. Diğerinden bu açıdan farklı. Genede ayakta, eğilmeden kurumuş yaprakları yorulmadan toplayabilirsiniz.

Elle yaprak toplama küreği


Resim 1-  Elle yaprak toplama küreği


Manuel yaprak toplama küreği
Resim 2-  Manuel yaprak toplama küreği
Resim 1, 2  

Bahçenizde biriken yaprakları kolayca toplayabileceğiniz bir tasarım.  Ucundaki çıkıntılarla yaprakları kavrayabiliyor. Elle topladığınızdan daha fazla miktarda yaprağı daha kısa sürede toplayabilirsiniz. Böylece daha az yorularak bahçenizi temizleyebilirsiniz.

 

Tabureli bahçe alet çantası 


Tabure ve bahçe alet çantası
Bahçe aletleri ve tabure

Yorulduğunuzda oturabileceğiniz tabureye bahçe aletlerinin olduğu çantayı asabiliyorsunuz. Böylece alet çantanız yere değmediği için altının çamur olmasını önlemiş oluyorsunuz. Bahçe alet çantasının gözlerinin var oluşu aletlerinizin düzgün durmasını sağlıyor. Her yönü düşünülüp uygulanmış başarılı bir tasarım.

Kuş suluk ve banyo kabı


Kuş banyo kabı
Kuş suluk ve banyo kabı

Paslanmaz çelik boru üzerine porselen kaide ilavesiyle yapılmış olan kuş suluğu veya banyo kabı çok sevimli. Burada yıkanan veya su içen kuşları seyretmek ayrı bir keyif olacaktır. Porselen olması temizliğini kolay hale getirmiş. Şekil olarak da çok güzel.

Cam kuş yemliği




Kuş yemliği
Cam kuş yemliği

Camdan yapılmış kuş yemliği paslanmaz çelik boru üzerine monte edilmiş.  Hazne kısmına yemi koyuyorsunuz, kuşlar yedikçe yem hazneden tabak kısmına doluyor. Şekil olarak şık olduğu gibi tasarım olarak da kullanışlı. Bahçenizin dekorasyonunda hoş bir detay. 


Sebze kurutma aleti


Sebze kurutma aleti
Sebze kurutma aleti
 Bahçenizde kurutmak istediğiniz sebze, çiçek, meyveleri çengeller yardımıyla halka tarzındaki alete asıyorsunuz. Böylece daha hızlı ve şekilleri bozulmadan kuruyacaklardır. Çok kullanışlı bir alet ve iyi bir fikir.

  Kuru oturma bankı


Kuru  bank
Tasarımcı : Sungwoo Park
  Kuru oturma bankı

                                                                  
Yağmur yağdıktan sonra oturabileceğiniz kuru bir bank bulmak imkansız. İşte tasarımcı bundan esinlenerek bize yandaki tasarımı hazırlamış. Tasarımcının yan tarafına eklediği bir kolu çevirerek kuru kısmı üst tarafa getirip kullanabilirsiniz.
Şık, sıradışı tasarım örnekleri değil mi?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder