24 Ağustos 2012 Cuma

İlginç tasarım Mutfak ürünleri


 Limon Sıkıcı


Limon ezici
Tasarım :  Daniels ve Koitzsch
Limon sıkıcı

Tasarımcı limonu elle sıkarken daha az güç sarfetmemizi sağlayan bir ürün geliştirmiş. Ürün paslanmaz çelikten yapılmış. Ayrıca estetik açıdan da mükemmel görünüyor. 2011 yılında red dot product design ödülünü almış.

Spagetti kase  


Çubuk makarna  kase
Tasarımcı : Paolo Gerosa
 Çubuk makarna kase


Çubuk makarna  kaseÇubuk makarna  kaseÇubuk makarna  kase


Çubuk makarnalardan  kase yapmak için yalnızca yuvarlak ortası boş bir tahtaya ihtiyacınız var. Sıkıldığınızda makarnaları pişirip yiyebilirsiniz.

Tahta meyve sepeti


Tahta meyve kasesi
Resim 1- Tahta meyve sepeti

Tahta meyve kasesi
Resim 2-  Tahta meyve sepeti
Tasarımcı : Charlotte Arvidsson
Resim 1 ve 2

Tasarımcı Charlotte Arvidsson'ın tasarladığı limon sıkacağına benzer tahta kasenin estetik görünümü gerçekten çok hoş. Mutafını doğal ürünlerle dekore edenler için  hoş bir tasarım. Balkon veya bahçenizdeki masanın üzerinde de zarif hatlarıyla güzel duracaktır.

Sarımsak ezici



Sarımsak dövücü
Tasarımcı : Jang Young Jin
 Sarımsak ezici
 Jan Young Jin tarafından tasarlanan ilginç tekerlek tarzı sarımsak eziciye, sarımsakları; tutma kolu olarak kullanılan boruya koyuyorsunuz. Tekerleğin içinde küçük bölmeler mevcut. Tekerleği döndürdüğünüzde sarımsaklar ezilmiş oluyor. Bunda da kol gücü kullanıldığı için el gücüne kıyasla daha az yorucu ve de temizlenmesi diğerlerine nazaran daha kolay.

Gökkuşağı nihale


Katlanabilen nihale
Gökkuşağı nihale
Tasarım : Ding 3000

Rengarenk nihaleyi isterseniz Normann Coenhagen'ın sitesinden satın alabiliyorsunuz. 3 parçadan oluşan nihale katlanıp tek parça haline geliyor, bu nedenle çekmecenizde az yer kaplıyor. Sitede farklı renk kombinasyonu şeklinde olanları da var. Tasarımcıları Ding 3000 adındaki grup.

Kaşık


Kaşık
Tasarımcı : Ivan Erkic
Oynamayan kaşık
 Ivan Erkic tarafından yapılan sıradışı tasarım sayesinde meyve suyu, kahve  veya  çayınızı içerken kaşığınızı çıkartmanız gerekmeyecek. İlginç tasarımı sayesinde bir şey içerken kaşık sağa sola oynamadığı gibi kaşığın gözünüze batma riski de yok

 

Süzme aleti


sebze süzme aleti
Tasarımcı : Wei Min
Süzme aleti

Mutfak aletleri arasında bu konuda böyle ilginç bir tasarımı hiç görmedim. Sebze, pirinç veya makarna suyunu süzerken  tabağın kenarına takılan süzgeç sayesinde evyeye içindeki malzemelerin dökülmesi önleniyor. Bir elinizle tutup diğer elinizle içindeki malzemelerin dökülmesini engellemek zordu, böylece basit bir aparat sayesinde buda kolaylaşmış oldu.

 Ölçü kabı


Ölçü kabı
Tasarımcı : Umut  Demirel
Ölçü kabı
Küçük mutfak aletlerinden olan ölçü kaplarını eğdiğimizde istediğimiz miktarı ayarlayamayız. Bu düşünceden yol çıkarak eğdiğimizde de miktarını ayarlayabileceğimiz sıradışı ölçü kabı tasarımı yapılmış. bu ilginç ürünü bize sunan tasarımcıya teşekkür ederiz

  Terazili ölçü kabı



Dijital terazili ölçü kabı
Terazili ölçü kabı
Tasarımcı : ADE (Almanya)
Mutfak terazisinin ölçü kabıyla birrleştiren tasarımcı çok amaca hizmet eden bir ürün ortaya çıkarmış.Katı malzemeler için dijital teraziyi , sıvı malzemeler içinse  ölçü kabı üzerindeki skalayı kullanabilirsiniz.  Kullanışlı, iyi düşünülmüş bir tasarım.

Isıtıcı kaşık

Isıtıcı kaşık
 Tasarımcı : Jung Eun Park
Çay-kahve ısıtma kaşığı
Jung Eun Park tarafından tasarlanan çay veya kahve gibi içecekleri ısıtmak için kullanılan kaşık çantada rahatlıkla taşınabilir. Bence çok  kullanışlı.




Çay- kahve ısıtıcı kaşık
Tasarımcı  : Hyewon Lee
Isıtıcı kaşık
Tasarımcı  Hyewon Lee tarafından tasarlanan bir diğer çay veya kahve ısıtıcı kaşığı  ile soğumuş içeceklerinizi tekrar ısıtabilirsiniz.
                                                                                

 Portatif  soğutucu


Portatif  soğutucu





Tasarımcı : Eno Setiawan
Portatif soğutucu












Götürdüğünüz yerde kolanızı yada meyve suyunuzu veyahut da suyunuzu soğuk içmek istemezmisiniz . Hem taşıma kolaylılığı da sağlanmış. Ayrıca pilleri de tekrar sarj  edilebiliyor. Birde araba için adaptör bulundurursanız piknik için ideal hale getirirsiniz. Tasarım hayli ilginç, tasarımcı en ufak detayı atlamamış. Açma kapama bölümü dahi var.

Kesme tahtası ve kabı


Açılabilen kesme tahtası
 Tasarımcı : Joel Robert Axelrod
 
Açılabilen kesme tahtası
Kesme tahtası


Mutfakta kesme tahtasında birşeyler doğraraken, doğranmış sebzeleri boşaltırken sağa sola dökülür, sebzelerin suları etrafa akar. İşte bunu engelleyen sıradışı tasarımlardan biri daha. Kesme tahtasının altına ilave edilen kaba sebzeleri boşaltabiliyorsunuz, böylece etrafa dökülmüyor. Ayrıca tahtanın üzerindeki kanallar sayesinde doğranan sebzelerin suyuda etrafa akmıyor. Mükemmellik detaylarda gizlidir. Bunun güzel bir örneği!

Taşınabilir mutfak


Mobil mutfak
Tasarımcı : Dragan Trenchevski (Electrolux için)
Taşınabilir mutfak

Mobil mutfak
Dokunmatik bilgisayar, rende, kesme tahtası, indüksiyonlu ocak tek bir cihazda birleştirilmiş. İstendiğinde parçalara ayrılıp amaca uygun kullanılabilir.  Sıradışı düşünce yepyeni teknoloji ile birleştirince bu ilginç taşınabilir mutfak ortaya çıkarılmış. Mobil mutfak olarak herhalde en küçük tasarım budur.


Köpekbalığı şeklinde fırın eldiveni



Köekbalığı eldiven
Köpekbalığı eldiven
Fırından yada ateşten sıcak birşey alrken kullandığınız eldivenleri taktığınızda elinizi kapmış, ısırmakta olan bir köpekbalığı göüntüsü oluşuyor. İlginç ve sempatik bir tasarım.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder