24 Ağustos 2012 Cuma

İlginç tasarım mutfak eşyaları


 Meyve saklama kabı

Meyve depolama ünitesi
Tasarımcı :Michaël Bihain
 Mutfağınızın duvarına asacağınız bu panellere meyvelerinizi tek tek koyarak saklayabilirsiniz. Böylece meyveler birbirlerine değmedikleri için daha uzun süre dayanacaklardır. Ayrıca  duvarda dekoratif bir görüntü oluşturacaklardır. Bu panellere sonradan alacağınız panelleri de eklemeniz mümkün. Farklı duvarlarda  değişik dizaynlarla kullanabilmenizde mümkün.

3 bölmeli çöp tenekesi

3 Bölmeli çöp tenekesi
Tasarımcı : Constance Guisset
3 Bölmeli çöp tenekesi


3 Bölmeli çöp tenekesi
Tasarımcı : Constance Guisset
3 Bölmeli çöp tenekesi

3 Bölmeli çöp tenekesi
Tasarımcı : Constance Guisset
3 Bölmeli çöp tenekesi

Tasarımcı Constance Guisset 3 bölmeli çöp tenekesi tasarlayarak, atıkları ayırmak için az yer kaplayan bir ürün geliştirmiş. Görüntü olarak çöp tenekesi gibi durmayan, her bölümün ayrı pedalları sayesinde ellerinizi çöp tenekesine dokundurmadan açabilecek ve atıkları kolaylıkla ayırabileceksiniz. 

Karıştırma kabı



Karıştırma kabı
Tasarımcı : Markus Helb
Karıştırma kabı

Karıştırma kabı olarak red dot product design award 2011 ödülünü kazanan bu tasarımda pek çok özellik bulunuyor. Birincisi kabı kolayca kavrıyabileceğiniz bir sap kısmı var, ikincisi kullanılan materyal  yüzde yüz sağlıklı, üçüncüsü kullanılan materyal  kabınkaymasını önlüyor, dördüncüsü kabın içinde ölçmemizi sağlayan bir skala mevcut, beşincisi kapaklardan dış kısımdaki içerde karıştırdığınız maddenin dışarı sıçramasını önlüyor, altıncısı iç kapak yani kırmızı renkli olanı karıştırdığınız maddeyi saklamanız için ayrıca bir kapak aramak zorunda değilsiniz, yedincisi kırmızı kapağı aynı zamanda içeride karıştırdıınız maddeyi sıyırmak amacıyla da kullanabiliyorsunuz. Bu kadar özellikten sonra bu ödülü tasarımcı Markus Helb gerçekten hak etmemiş mi buna siz karar verin.

Limon sıkacağı


Limon sıkacağı
Tasarım : Ralph Krämer
Limon sıkacağı

Basit, estetik elle limon sıkmayı kolay hale getiren tasarımcı Ralph Kramer'in yarattığı limon sıkıcı ilginç bir ürün. Pratik kullanımı olduğu için ev hanımları severek kullanacaklardır.

Ceviz kıracağı


Ceviz kıracak
Tsasrımcı : Ralph Krämer
Ceviz kıracağı

Aynı tasarımcıdan ilginç bir ceviz ayıklayıcısı. Bazen cevizlerin içini çıkarmak zordur. Bu aletle kolayca cevizlerin içini çıkarabileceksiniz.  Tasarımcıların düşünme hızına yetişmek mümkün değil. Hiç aklınıza gelmeyecek konularda tasarım yapıyorlar. Bu da onlardan biri.


Limon sıkacağı


Limon sıkacak
Limon sıkacağı
Buda basit bir alet ama şişenin ağzına koyup direkt şişenin içine limonunuzu sıkabilirsiniz. İsterseniz sodanıza , gazozunuza limon ilave edebilirsiniz. Kullanışlı bir alet .Yaklaşık 5 dolar .

Kağıt Havlu tutucu


Kağıt havlu tutacağı
Kaıt havlu tutacağı
Sevimli bir ürün. Bir adamın sarıldığı kağıt havlu. Sempatik havlu tutacağı mutfağınızda sizi gülümsetecektir.


Su arıtıcısı



Su arıtma aleti
Su arıtıcısı
Tasarımcılar :  Gretha Oost, Paul Charlwood ve Andrew Howley

Cam şişenin içine musluk suyunu dolduruyorsunuz, içine filtre kısmını oturtup bastırıyorsunuz. Suyunuz filtreden geçirilmiş oluyor. Basit bir tasarım ama kullanışlı ve pratik. Şişe ufak olduğu için bütün bir aileye bununla içme suyu yetiştirmek biraz zor olur herhalde, siz ne dersiniz! Kişisel kullanım için uygun olabilir.

Bulaşık tası ve fırçası 



Bulaşık tası ve fırça
Tasarımcı : Ole Jensen
Bulaşık tası ve fırçası

Bulaşık tası ve fırçanın tasarımcısı Ole Jensen. Farklı renk alternatifleri de olan bulaşık tası yuvarlak hatlarıyla enteresan bir tasarım. Estetik olarak şık görünümlü bu tasda bulaşık yıkamak da sıkıcı olmayacaktır.

Kanepe sunum aleti




Flavour design studio tarafından dizaynı yapılan tabakla misafirleriniz için hazırladığınız kanepe veya meyveleri ezilmeden, şekli bozulmadan estetik bir şekilde sunabilirsiniz. Kibar bir görünüm sağlayan tabaklar masanızın üzerinde dekoratif bir görünüm oluşturacaktır.

Yağdanlık



Yağdanlık
Resim 1- Yağdanlık

Yağdanlık
Resim 2- Yağdanlık
Tasarımcılar : Lorenzo Piccione di Pianogrillo ve Köbi Wiesendanger
Resim 1 ve 2

Yağdanlık tasarım olarak sanki bir yumurta gibi duruyor. Yağ konulduktan sonra yağ kabının etrafına yağ sızar ve koyduğunuz alanı yağ lekesi yapar. Altında tabağı da olan bu tasarımda ise yağ sızsa bile tabakda kalacağı için problem olmaktan çıkacak. Kullanışlı olmasının yanısıra estetik olarak da sıradışı bir dizayna sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder