24 Ağustos 2012 Cuma

İlginç tasarım Mutfak Aletleri


Viski buzu olarak taş


                                                           
Viskinizi içerken buz koyuğunuzda buzlar eriyince viskinin tadı bozuluyor. Viskinize plastik kalıplardan koyarsanız  o zamanda naylon kokusu ve tadı alıyorsunuz. Soğutmak isteğiniz diğer içecekler içinde kullanabilirsiniz. Küp şeklindeki bu taşlar gerçek doğal sabuntaşından yapılmış. Sizi rahatsız edecek koku ve tad böylece vermiyor. 2 renkte; açık veya koyu gri olarak satışa sunulmuş. Taşların köşeleri yuvarlatıldığı için bardağı çizmiyor. Buzlukta 4-5 saat beklettikten sonra kullanıyorsunuz. İşiniz bitince yıkayıp kaldırıyorsunuz. Yurtdışı alışveriş sitelerinde bulabilirsiniz.


Mücevher buzlar


Resim 1 Mücevher buzlar

Resim 2 Mücevher buzlar
Resim 1 ve 2

Elmas, pırlanta taşları şeklinde tasarlanan buz kalıplarını bardağın içine koyduğunuz zaman hoş bir görüntü oluşturuyor. Renkli meyve sularını, kokakolayı veya viskiyi estetik biçimde sunma olanağı sağlıyor.bence güzelbir düşünce.

Fındık kıracağı


Tasarım fındık kıracağı
Tasarımcı : Tan Jun Yuan
 Fındık kıracağı

Farklı stildeki fındık kıracakları ile kırılan fındıkların kabukları etrafa sıçrayıp kirletiyordu. Tasarımcı bunu engellemek için etrafı kapalı bir alan  oluşturmuş. Diğer kıracaklardan bir diğer farkı ise çekiç tarzında  olması. Kol gücünü kullandığınız için daha az efor sarfedeceksiniz.  Sıradışı tasarım her evde yer bulacak gibi
görünüyor.

Et dövücü                                                          

                                                                                                                 
Et ezici
Tasarımcı :  Gavin Reay
 Et dövücü
 
Eti inceltmek için tasarlanan  et dövücü farklı şekliyle diğerlerinden daha kullanışlı gibi duruyor. Daha az güç sarfederek etin tüm bölümlerini eşit olarak inceltmeniz mümkün. Ev hanımları ilginç et dövücü tasarımını bu nedenlerden dolayı tercih edeceklerdir.

Sebze kabı




Şekil olarak kolay akıla gelmeyecek bir sebze kabı tasarımı. Sıradışı düşünceden bu  ilginç tasarım ortaya çıkmış. Oldukça şık ve kullanışlı.


Sinderella

 

                                                                        

Servis yaparken kullanabileceğiniz  spatulaya tasarımcısı sinderella adını takmış. Gerçektende sinderellanın ayakkabısı gibi bir benzeri daha yok. Hem tasarım hemde tasarımın adı sıradışı.


Küçük Ölçü Kapları

 
Tasarımcı :  Joshua Stewart
Küçük Ölçü Kapları
 
 Tasarımcı :  Joshua Stewart
 Küçük Ölçü Kapları
 
Tasarımcı  Joshua Stewart'ın tasarladıı ölçü kaplarını içiçe düzbir şekilde saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman iç orta kısmına bastırdığınızda ölçü kabı hailine geliyor. Çekmece içine yerleştireceğinizde ise kapatıp kaldırıyorsunuz. Az yer kaplaması nedeniyle tercih sebebi olacağı kesin.

Avakado ayıklayıcı

Tasarımcı :  Joshua Stewart
Avakado ayıklayıcı



Tasarımcı :  Joshua Stewart
Avakado ayıklayıcı

Tasarımcı  Joshua Stewart'ın   avakado ayıklayıcısını kullanırken üst resimde gösterildiği yerlerdn avakadonun büyüklüüne göre ayarlama yapabiliyorsunuz. Yalnız henüz olgunlaşmamış avakadolarda kullanılacağını sanmam, aletin dişleri kırılabilir. Dişleri paslanmaz çelikden yapılmışolsa daha kullanışlı olurdu herhalde!

Kapatılabilen çırpıcı



Mutak aletlerinde yapılan ilginç buluşlara bir örnek daha. Silikondan yapılmış bu çırpıcının uçlarının bozulmaması için kapatma halkası eklenmiş. Tasarımındada değişiklik yapılmış. Bence daha kullanışlı.

Ananas dilimleyici -soyucu


Ananas bıçağı
Tasarımcı bulunamadı
Ananas dilimleyici -soyucu
                                                    
Ev hanımlarına tasarımcılar  tarafından bir kolaylık daha. Keskin bıçakları sayesinde ananas  kolayca soyulup dilimlenmiş hale geliyor. Oldukça kullanışlı sıradışı bir tasarım.

Parmak koruyucu

parmak koruyucu
Tasarımcı bulunamadı
Parmak koruyucu

Sebze ve meyve doğrarken profesyonel olmayanların parmaklarını kesmelerini önleyen bir tasarım. Fiyatıda çok ucuz, 4-5 tl kadar. Acemileri düşünen birileri çıkmış bu ilginç aleti oluşturmuş.

Mısır ayıklayıcı


Mısır ayıklayıcı
Tasarımcısı bulunamadı
                                                      
Farklı iki mısır ayıklayıcı tasarımı. Hangisinin kullanışlı olduğunu bilemiyorum. Siz ne dersiniz?




Şişe kapağı



                                                                                                            

Gonglue Jiang tarafından tasarlanan şişe kapağı şişe açacağına ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Açacak kullanmadan kolaylıkla şişeyi açabileceksiniz. İyi düşünülmüş tasarım kullanışlı olduğundan çoğu firma tarafından tercih edilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder