24 Ağustos 2012 Cuma

İlginç tasarım Temizlik Aletleri


Leke çıkaran cihaz


Leke çıkaran alet
Leke çıkaran cihaz
Tasarımcı : Adrian Namkovecky

Tasarımcı Adrian Namkovecy tarafından hazırlanan leke çıkarıcı alet  Electrolux design lab.2011'in birincisi. 
Lekenin türüne göre dokunmatik tuşları olan aleti lekenin üzerine koyup çalıştırdığınızda lekeden iz kalmıyor.  başarısı elektrolux taraından onaylanan bu leke çıkarıcı aletle yine electrolux'ün onayladığı ultrasonik leke çıkarıcı alet. Acaba hangisi daha başarılı!

Giyeceklerdeki kokuyu yok eden askılar


Koku yok edici askı
Resim 1 Koku yok eden askı
Tasrımcı : Jun Kurihara

Resim 2 Koku yok edici askı
Tasarımcı : Jun Kurihara
Resim 1 ve 2 

Giyeceklerinize sinen yemek, sigara kokusu gibi istenmeyen kokuları yok etmek için yıkamanıza gerek yok. Bu askılar negatif iyon teknolojisini kullanarak bu tip kokuları yok ediyor. Çok akılcı ve kullanışlı askılar. Böylece giyecekleriniz  yıpranmamış oluyor.

Susuz bulaşık makinası


Resim 1- Susuz bulaşık makinası 

susuz bulaşık makinası
Tasarımcı : Beata Patasiute
Resim 2 Susuz bulaşık temizleyici
Resim 1 ve 2 

 Su olmadan bulaşık tabaklar temizlenirmi ! Tasarımcı Beta Patasiute manyetik mikrodalga tekniği ile tabaklardaki yiyecek artıklarını ısıtarak yok ediyor. Temizlik sırasında tabak ısınmadığı için tabağı elinizle tutabiliyorsunuz. Pek inandırıcı gelmiyor değilmi.  Ama bunu ciddi bir sitede yayınladıklarına göre gerçek. Bu aleti gerçekten görmek isterim. Elektrolux  bize başka ne sürrizler hazırlıyor acaba!

Havayla temizleyen  çamaşır makinası


Havayla temizleyen çamaşır makinası
Havayla temizleyen çamaşır makinası
Tasarımcılar : Wendy Chua ve Gabriel Tan

Bu çamaşır makinasında çamaşırlarınızı askıya asıyorsunuz. Deterjan ve su kullanılmıyor. Negati iyon teknolojisi ile çalışıyor. Aleti çalıştırdıınızda basınçlı iyonize hava ülüyor böylece çamaşırlrınız sterilize oluyor. Henüz rototi  ratik kullanımda başarısı nasıl acaba. ikir olaanüstü ama gerçekten çamaşırlar temizleniyormu.

Leke çıkaran alet


Leke çıkaran cihaz
Tasarımcı : Il - Seop So
Resim 1- Leke çıkaran cihaz

Leke çıkaran alet
Tasarımcı :  Il- Seop So
Resim 2-  Leke çıkaran alet
Resim 1 ve 2

Tasarımcı taraından tasarlanan cihazı giysinideki lekeli kısmın üzerinde tutuyorsunuz, var olan lekeler büyüteç ile daha belirgin olarak  görebiliyorsunuz, yalnızca bir tuşuna basıyorsunuz.Cihaz lekeleri ultrasonik dalgalarla temizliyor ve tuttuğunuz alanı ütülüyor. Oldukça kullanışlı bu cihazı Elektrolux  satışa sunmuş.

Temizlik robotu


Temizlik robotu
Tasarımcılar : Bohyun Nam, Sanghun Kim, Hyoungwon Roh, Jinju Kim ve Kwang - Chun  Park
Temizlik robotu
 Koreli tasarımcılar 2011 yılında bu tasarımlarıyla red dot product design ödülünü almışlar. Bu aşağıda anlatmış olduğum toz emen topun bir başka versiyonu. Bu ürün diğerinden daha ufak, sensörleri sayesinde yerde duran hiçbir eşyaya çarpmıyor.Sensörler eşyayı algılıyor ve yön değiştiriyor. Sehpa, koltuk altları gibi alanlara kolayca giriyor ve tozları emiyor. Tek eksiği uzun tüylü halılarda hareket edemiyor olması. Yalnızca düz yüzeylerde, parke, taş, tüysüz halıflexler de kolayca hareket edip temizliyor. Yakında tüylü halılarda da hareket edebilenleri de çıkarırlar. Bunu da diğeri gibi çalıştırıyorsunuz, odanın içini kendi kendine dolaşıp tmizliyor. Sarj edebiliyorsunuz, kablosu yok.

Toz toplayan  top


Vakum topu
Resim 1-   Vakum yapan top
 
Resim 2-  Temizlik yapan top
 

Resim 3- Vakum topu
Tasarımcı : Dave Hakkens
Resim 1, 2 ve 3
Tasarımcı  Dave Hakkens'in tasarladığı bu topta 3. resim de görüldüğü gibi içerde 2 bölmeli bir top daha var. Tozlar bu tiçteki topa doluyor. Dolduğunda ışığını yakarak sizi uyarıyor, boşaltıyorsunuz. İç top iki eksenli olarak 360 derece dönüyor. Odanın içine bu büyük topu salıyorsunuz bir engele çarptığında yön değiştiriyor. Yani odanın içinde serseri mayın gibi dolaşıyor ve tozları vakumla emiyor. Sarjı bittiğinde sarj aletiyle dolduruyorsunuz. Bu ilginç tasarımı ev hanımları çok sevecek. Elektrik süpürgesiyle temizlik yapmalarına gerek kalmayacak. Geleceğin elektrik süürgesinin prototipi olacak bir ürün. Bence de çok kullanışlı, çılgınca tasarım ama  hayatımızdaki temizlik iş yükünü azaltacak.

Temizlik kovası ve paspas




Temizlik kovası ve paspas
Resim 2-   Yer silme kovası ve paspas
    

Temizlik kovası ve paspas
Resim 3-Temizlik kovası  ve paspas
  

Yer silme kovası ve paspas

Resim 4-  Yer silme kovası ve paspas
Tasarımcılar : Lin Chang I ve Ching Ming Cheng
Resim 2, 3, 4 
 
Yer silme kovasının içine belli miktarda, maksimum seviyeyi geçmeyecek şekilde suyu dolduruyorsunuz. Paspası 90 derecelik açıyla yani dik olarak kova içindeki sıkma bölmesine koyuyorsunuz, pedala bastığınızda sıkma bölümü dönüyor ve paspasınız sıkılmış oluyor. Yada paspas sapı üzerindeki açma kapama bölümünden açıyorsunuz. Bu kez paspas dönüyor ve aynı şekilde sıkma işlemini yapmış oluyorsunuz. Sapı döndürerek kapatıyorsunuz. Paspasın sapı 100 cm, 124 cm'e kadar çekerek büyütebiliyorsunuz. Bu tasarım reddot 211 product design ödülü almış.

Temizlik eldiveni


Vakumlu eldiven
 Tasarımcı : Christian Sallustro
 
Christian Sallustro  tarafından tasarımı yapılan eldiven toz bezi ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Vakumu sayesinde tozları emerek temizlik yapıyor. Sarj edilebiliyor. Kullanışlı ve ilginç tasarım  zamanla günlük hayatımızda yer alacağa benziyor.

  Badana fırçası


Badana fırçası
Tasarımcılar : Bang Jun Mo & You In Sik
Asılabilen badana fırçası

Yağlıboya veya badana amaçlı kullanılan fırçada oluşturulan girinti ile asılabilecek  alan yaratılmış. İlginç tasarım fırçanızı temizledikten sonra rahatça kurumasını sağlıyor.

Duvar köşe boyama aleti


Duvarları boyarken tavana rulonun kenar kısımları değer ve bembeyaz tavanınızda boya lekeleri kalır. Bunu önlemek için boya yaparken köşelerin alt kısmından başlayıp  köşeleri bırakarak boya yaparız. Daha sonra küçük boya fırçasıyla köşeleri boyarız. Genede tavana sıçrayan yada kazayla tavana bulaşan boyaların üzerini rotüşlamak zorunda kalırız. Bu alet rulonun kenar kısımlarını kapattığı için boya yaparken tavana boya bulaşmasını engelliyor. Bence  oyalayıcı bu işlemi kolay hale getiren bir tasarım.

Terlik paspas

Banyodan çıktıınızda yerlere damlayan suları temizlemek için ayrı bir paspasa gerek yok. Ayağınıza giydiğiniz terlikle bunu yaabilirsiniz. Yerleri  temizlemenin kestirme bir yolu, tembeller için sevindirici bir ürün.  Fiyatı yaklaşık  8 dolar kadar.

Faraş ve süpürge


Faraş ve süpürge
Faraş ve süpürge
Tasarımcı : Ole Jensen
Enteresan tasarımlı süpürge ve faraş, estetik olarak çok güzel. Bu tür ürünlere bir tasarımcının eli değdiğinde böylesi hoş dizaynlı bir faraş ortaya çıkıyor. Birbirinin içine girdiği için saklama kolaylığı da sunuluyor. Sıradan gibi duran aslında inclendiğinde düz hatları ile sıradışı olduğu görülen tasarımı Normann Coenhagen web sitesinden satın alabilirsiniz. Faraşın arzu ettiğiniz başka renklerini de bu sitede bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder