24 Ağustos 2012 Cuma

İlginç tasarım Şemsiyeler



Hayalet şemsiye


Görünmez şemsiye Tasarımcılar : Je Sung Park & Woo Jung Kwon
Resim 1 - Hayalet şemsiye




Görünmez şemsiye Tasarımcılar : Je Sung Park & Woo Jung Kwon
Resim 2-  Hayalet şemsiye



Görünmez şemsiye Tasarımcılar : Je Sung Park & Woo Jung Kwon
Tasarımcılar : Je Sung Park & Woo Jung Kwon
Resim 3-  Hayalet şemsiye
Resim 1, 2 ve 3

Je Sung Park & Woo Jung Kwon tarafından tasarımı yapılan şemsiyenin üst kısmı yok yalnızca sap kısmı var. Yağmur yağarken çalıştırdığınızda hava püskürterek su damlalarını itiyor ve böylece ıslanmıyorsunuz. Hayal gücünün sınırlarını zorlayan bu sıradışı buluşun çok fazla alıcısı çıkacaktır. Hayalet şemsiye demek bu ilginç tasarıma bence çok yakışıyor. Siz ne dersiniz ?

Şemsiye kurutucu




Şemsiye kurutma aleti
Tasarımcı : Noh Seon Mi
Şemsiye kurutucu
                                                                                                       
Şemsiye kurutucu  olarak tasarlanan bu ilginç alete şemsiyeyi kapalı olarak koyuyoruz. Çalıştırınca şemsiye kurumaya başlıyor.  İşyerlerinde ve tiitiz ev hanımlarının evlerinde   kullanım  alanı bulacaktır.


Kral Arthur'un şemsiyesi



Kralın şemsiyesi
Resim 1- Kral Arthur'un şemsiyesi

Kralın şemsiyesi
Resim 2-  Kral Arthur'un şemsiyesi

 



Kralın şemsiyesi
Resim 3-  Kral Arthur'un şemsiyesi
Resim 1, 2 ve 3
Efsanevi Kral Arthur yağmurdan ıslanırken gölde bir ışık belirir ve bir meleğin elinde şemsiye görünür. Kral Arthur şemsiyesi alır ve ıslanmaktan kurtulur. Kral Arthur'un kılcı ile bu efsane birlikte yorumlanıp bu şemsiye oluşturulmuş. Masalsı şemsiye taşıma kılıfıyla beraber satışa sunulmuş.



İstanbul haritalı şemsiye

İstanbul haritalı şemsiye
Resim 1- İstanbul şemsiyesi
Tasarımcı : Cansu Cender


İstanbul haritalı şemsiye
Resim 2-   İstanbul şemsiyesi
Tasarımcı : Cansu Cender



İstanbul haritalı şemsiye
Resim 3-  İstanbul şemsiyesi
Tasarımcı : Cansu Cender
Resim 1, 2 ve 3

Tasarımcı Cansu Cender şemsiyenin üzerine İstanbul haritasını çizmiş. Ayrıca semtlere göre gidilebilecek restorant, kafe, barları vs.... yazmış. Turistler için anlamlı ve kullanışlı bir şemsiye. Bir de turistlerin ilgisini çeken tarihi , görülmesi gereken yerleri belirtse daha cazip olurdu diye düşünüyorum.

Enteresan şemsiye


Enteresan şemsiye
Enteresan şemsiye
Tasarımcı : Kam S. Leang
Tasarımcı Kam S. Leang  enteresan şemsiyeyi tasarladığı gibi Tokyo'da birçok şemsiyenin bozulduğu için atıldığını, bu nedenle şemsiye kiralama ünitelerini kurmanın yeşil bir düşünce olduğunu ileri sürüyor. Kiralayan kişi şemsiyeyi istediği kadar kullanacak isterse geri verecek. Geri verirken kiraladığı paranın bir miktarını geri alabilecek. Sizce mantıklı mı!!!!!!!!


En küçük şemsiye


En küçük şemsiye
Tasarımcılar : David ve Andrew Haythornthwaite

Tasarımcılar en küçük şemsiyeyi yaparak kullanım kolaylığı sağlamış. Belinize takabiliyorsunuz. Bel çantasından bile ufak olduğu için taşıması çok kolay, belinize taktığınız içinde unutma olasılığınız yok.
2004 yılında tüketici ürünleri dalında IDEA ' dan gümüş madalya kazanmış bir şemsiye tasarımı.


Şeffaf şemsiye


Bumpbrella
Resim 1- Şeffaf şemsiye
Tasarım : RKS Design



Bumpbrella
Resim 2- Şeffaf şemsiye
Tasarım : RKS Design
Resim 1 ve 2

RKS Design 'nın Bumpbrella olarak adlandırdığı, 2006 yılında IDEA 'dan Explorations dalında bronz ödül kazanan bir şemsiye. Plastik bir ürün olduğu için üzerindeki desenler, şemsiyenin şeffaf ve balon tarzı gerçekten hayal gibi bir görüntü oluşturuyor. Bence RKS Design bu görüntüyle ödülünü haketmiş.


Bambu şemsiye


Bambu şemsiye
Tasarımcılar  : Chris Sweet, Sean Kibbe ve Scott Shim

Bambudan yapılmış şemsiyeyi  kılıfına sokmak için sapını geri doğru çekiyorsunuz, açmak için  ise ileri doğru itiyorsunuz. Şemsiyenin bambu gibi doğal bir materyelden yapılmış olması en büyük özelliği. Bu özelliğinden dolayı 2009 yılında IDEA 'da Ecodesign dalında finale kadar yükselmiş. Tasarımcıları şemsiyeye umboo adını vermiş.



Safebrella mini şemsiye

Safebrella
Resim 1 Mini şemsiye



Safebrella
Resim 2 Mini şemsiye
Tasarımcı : Volker Griesel
Resim 1 ve 2

Tasarımcı Volker Griesel'in Safebrella adını verdiği mini şemsiye 2011 yılında Red dot product design dalında onur ödülüne layık görülmüş. Şemsiyenin ufak olması pratikde kullanım kolaylığı sağlıyor.  Ayrıca tellerin kumaşa birleştiği yerlere konulan küçük tutturucu parçalar sayesinde bu kısımlardan kopmaların önüne de geçilmiş. Ve de tabiiki hem açıkken hem kapalı iken şık dizaynı ile bu ödülü kazanması çok doğal.


Kare şemsiye




Kare şemsiye
Kare şemsiye
Tasarımcı : Impliva BV

Mor kare şeklinde tasarlanan şemsiynin üst kısmına uygun olarak sa kısmıda kare şeklinde yaılmış Estetik olarak hoş görünümlü kare şemsiye 2009 yılında Red dot product design dalında onur ödülünü kazanmış. Rengi ve farklı tarzı ile başarılı bir tasarım.


Nanoteknolojik şemsiye


Nanoteknolojik şemsiye
Nanoteknolojik şemsiye
Tasarımcılar  :  FARE ve Guenther Fassbender
Tasarımcılarının nanobrella adını verdiği şemsiyede nanoteknolojik özelliklerden yaralanılmış. Şemsiye su geçirmiyor ve kiri tutmuyor. Ayrıca şekil olarak da kareye benzer köşeli ve farklı dizayna sahip. Otomatik olarak açılıp kapanma özelliğide var. 2008 yılında tasarımcılarına Red dot productdesign dalında ödül kazandırmış.


Şemsiye standı


Şemsiye standı
Tasarımcı : Wiktoria Szawiel

Kare şeklinde 41x31x63 cm. ölçülerindeki şemsiye standı dışardan geldiğinizde şemsiyelerinizi koyabileceğiniz sevimli bir tasarım. Standın üst kısmını kaldırdığnızda altta dikdötgen tablada biriken suları rahatça dökebiliyorsunuz. Estetik ve kullanışlı olması nedeniyle başarılı bir tasarım.  


Naturel şemsiye standı


Doğal şemsiye standı
Resim 1- Doğal şemsiye standı
Tasarımcı : Simon Enever

Doğal şemsiye standı
Resim 2-  Natürel şemsiye standı
Tasarımcı : Simon Enever
Resim 1 ve 2
Doğal görünümlü şemsiye standı antrenizde şık görünümü ve sevimli dizaynı ile farklılık yaratacaktır. Çim şeklindeki tablasına biriken suları kolayca alıp dökebileceksiniz. Hemde şık bir antre aksesuarınız olacak.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder