24 Ağustos 2012 Cuma

İlginç çiçek sulama kapları


Tekerlekli sulama kabı


 
Tekerlekli sulama kabı
Resim 1-  Bitki sulama kabı

Tekerlekli sulama kabı
Resim 2-  Tekerlekli sulama kabı

Tekerlekli sulama kabı
Resim 3-  Tekerlekli bitki sulama kabı
Tasarımcı : Diane Dupire
Resim 1, 2, 3

Bahçenizin uzak bölümündeki bitkileri sulamak zormu oluyor, su taşımak zorundamı kalıyorsunuz. İşte filden esinlenerek yapılan bu tasarım sayesinde işleriniz kolaylaşacak. Fil hortumu gibi uzun ağız kısmını hem sulama hem de taşıma amaçlı kullanıyorsunuz. Gövde kısmı tekerlek şeklinde yapılmıış bu alan su depolama tankı olarak kullanılıyor. Tekerlek taşıma sırasında ağırlık kaldırmanıza gerek bırakmıyor. Gerçekten ayrıntılarıyla başarılı bir tasarım. Geniş olarak kullanım alanı bulacağı kesin.

Koni sulama kabı


Huni şeklinde sulama kabı
Koni sulama kabı

Koni şeklinde yapılan sulama kabı görüntüsü itibariyle dekoratif bir vazoya benziyor.  Ayrı bir sapı olmayan sulama kabının sap kısmı  bütünsellik içinde süs gibi duruyor.  Tümüyle görünüm şahane duruyor. Diğerlerinden çok çok farklı bir bakış açısı. Kelimenin tam anlamıyla sıradışı bir ürün.


Zarif saplı sulama kabı



Sulama kabı
Zarif saplı sulama kabı

  Sulama kabının sap tasarımı diğerlerinden çok farklı. Arkadan ön yüze doğru uzanan bir sap , tabandan çıkan ağız kısmıyla birleşince güzel bir görüntü oluşturuyor. Enteresan bir tasarım ama bence çok şık!

Plastik hortumlu sulama aleti


Hortumlu sulama aleti
Hortumlu sulama aleti
Ağız kısmı plastik hortumdan yapılmış sulama aletine istediğiniz boyutta hortum takabilirsiniz. Çeşmeye taktığınız hortumla sular gibi çiçeklerinizi  sulayabilirsiniz

Sulama aleti


 sulama aleti
Sulama aleti

Sulama aletinin borusu en dip kısmına monte edilmiş. Böylece içindeki suyun tamamının kullanılmasına olanak sağlıyor. Uzun ağız kısmı da diğerleri gibi uzak alanları sulamaya yardımcı oluyor. Görüntü olarak hoş bir dizayn, ayrıca da kullanımı kolay.


Diva sulama aleti


Diva sulama aleti
 Tasarımcı : Eero Aarnio
Diva sulama aleti

Diva gibi burnu havada bir sulama aleti. Uzaktan bakıldığında adına çok uygun bir görüntüyü hemen farkediyorsunuz. Hem adı hem kendi gerçekten hoş.


Kiwi kuşu şeklinde sulama aleti



Kiwi sulama aleti
Tasarımcılar : Donato D'Urbino ve Paolo Lomazzi
Kiwi sulama aleti
Kiwi kuşundan esinlenerek tasarlanan sulama aletinin boyun kısmı oldukça uzun , bahçenin veya saksının ulaşamadığınız kısımlarını bu özelliği sayesinde kolayca sulayabilirsiniz. Görünüm olarak da asil bir duruşu var. Bence güzel bir tasarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder