24 Ağustos 2012 Cuma

İlginç tasarım Bilgisayar, Yazıcı, Scannerler




Kahve artığı ile çalışan yazıcı



Kahveli printer
Resim 1- Kahveli printer
Tasarımcı : Jeon Hwan Ju

Kahveli printer
Tasarımcı : Jeon Hwan Ju
Resim 2 - Kullanım şekli
Resim 1 ve 2

Tasarımcı Jeo Hwan Ju  kahve veya çay artıkları ile çalışan yazıcıya RITI printer adını vermiş. Yazıcıya kağıdı sonra çay ve kahve arttıklarını yazıcıya takmış olduğunuz kartuşun içine koyuyorsunuz. Yazıcıyı çalıştırıyorsunuz. Yazıcı çalışırken kartuşu sağa ve sola hareket ettirmeniz gerekiyor. Yazıcı mürekkep olarak çay veya kahve artıklarını kullanıyor. Enteresan bir tasarım değil mi ! Greener gadget yarışmasında finale kadar yükselen bu tasarımın tek dezavantajı çalışırken kartuşu sağa sola hareket ettirmeniz gerekmesi, buda çözülürse gerçekten çok kullanışlı hale gelecktir.

Geleceğin camı (Futuristic glass)


Geleceğin camıHava durumunu gösteriyor
Resim 1-  Geleceğin camı
Tasarımcı : Mac Funamizu

Geleceğin camıÇeviri yapıyor
Resim 2- Geleceğin camı
Tasarımcı : Mac Funamizu

Geleceğin camıÇiçek hakında bilgi veriyor
Resim 3 - Geleceğin camı
Tasarımcı : Mac Funamizu

Geleceğin camıYemeğin içeriğini bildiriyor
Resim 4- Geleceğin camı
Tasarımcı : Mac Funamizu

Geleceğin camıAstronomi haritasını gösteriyor
Resim 5 - Geleceğin camı
Tasarımcı : Mac Funamizu

Geleceğin camıResim aktarımı yapıyor
Resim 6 -  Geleceğin camı
Tasarımcı : Mac Funamizu
Resim 1, 2, 3, 4, 5 ve 6


Mac Funamizu'nun tasarladığı dokunmatik ekranlı, kablosuz bağlantılı  gelecek camının pekçok özelliği var. Tasarım 2009  Red dot design  ödülünü de kazanmış. Bu diktörtgen cam görüntüyü tanıyarak size adresi yazabiliyor. Sözlük , navigasyon cihazı olarak da kullanabiliyorsunuz. Bir yazıyı kendi dilinize çevirmek istediğinizde çevireceğiniz yazının üzerine tutuyorsunuz anında dilinize çeviriyor. Bilgisayarda yaptığınız gezintiyi bunda da yapabiliyorsunuz. Gökyüzüne tuttuğunuzda astromi haritasını çıkartıyor, yıldızların isimlerini yazıyor. Bir yiyecek, sebze, meyve vs....üzerine tuttuğunuzda içeriği ve kalorisi hakkında bilgi veriyor. O günkü hava durumu hakkında bilgilendirebiliyor.Alışveriş yapabilirsiniz. Resim aktarma işlemi yapabiliyor. Resim çekebiliyorsunuz. Tarayıcı olarak kullanabiliyorsunuz.  Siz olsanız da ödül vermezmisiniz!!!  Küçücük bir cam parçasıyla neler yapabiliyorsunuz.

Şeffaf ekranlı bilgisayar




 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şeffaf ekranlı dokunmatik bilgisayar tasarımı 21. yüzyıl teknolojisinin bir ürünü. Şimdi hayretle baktığımız sıradışı buluş bir süre sonra primitif özellik taşıyacak. Ama şu an tasarım ve bilimin buluşmasıyla ortaya çıkan bilgisayar tasarımı gerçekten alkışı hak ediyor.

Taşınabilir ve  şeffaf tarayıcı

Mobil ve  şeffaf tarayıcı Tasarımcılar :  Jae-hwan and Shin Se-hwa
 Tasarımcılar :  Jo Jae-hwan ve Shin Se-hwa
Taşınabilir ve şeffaf tarayıcı

A4 boyutundaki şeffaf ve taşınabilir özellikteki tarayıcı 21. yüzyıla yakışır nitelikte. Bu kadar ince ve narin bir tarayıcıyı çantada taşımak hiç de zor değil. Bilimin ışığında sunulan sıradışı buluş ve ilginç tasarımlara bir örnek daha . 

Masa lambası bilgisayar


Lamba bilgisayar
Resim 1- Masa lambası bilgisayar
Tasarımcı : V12

Lamba bilgisayar
Resim 2 - Masa lambası bilgisayar
Tasarımcı : V12
Resim 1 ve 2

V 12'nin masa lambası taşınabilir özellikte bir bilgisayar. Disk sürücüsüne sahip, dokunmatik ekranlı bilgisayar iki  amaca da hizmet ediyor.

Güneş enerjili yazıcı

Güneş enerjisiyle çalışan yazıcı
 Tasarımcılar : Hosung Jung, Junsang Kim, Seungin Lee & Yonggu  Do
Güneş enerjili yazıcı
Çantada kolayca taşınan, adaptör ve kartuş  gerektirmeyen, güneş enerjisi ile çalışan  yazıcı tasarımı gerçekten çok ilginç ve başarılı. Aklınıza gelebilecek her ayrıntı düşünülerek sıradışı bir printer oluşturulmuş. Teknoloji artık o kadar gelişti ki böylesi cihazların üretimi de çok kolaylaştı. Bizlere ise yalnızca kullanımı kolay bu cihazları edinmek kalıyor.


Mobil yazıcı



Mobil yazıcı
 Tasarımcılar : JihunKang, Youngho Lee, Jieun Lee & Changsu Lee
Taşınabilir yazıcı

23 x 6 cm boyutundaki  pille çalışan printer çantada kolayca taşınabiliyor. USB veya bir başka kaynağa bağlayarak istenilen  sayfayı yazdırmak mümkün.  Yeni teknolojilerin  yazıcıya uygulanması ile her zaman yanınızda bulundurabileceğiniz sıradışı mobil yazıcı ortaya çıkarılmış. Bence çok başarılı sizce?


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder